Beragadt a slusszkulcs a zárba

Tisztelt Zárszerviz!

Engedjék meg, hogy önökön keresztül megoszthassam egy nem mindennapi zárnyitás élményemet az olvasóikkal. Utólag elmesélve tényleg nevetségesen hangozhat, de higgyék el nekem, életem egyik legkellemetlenebb délutánja volt. A probléma önöknek köszönhetően végül megoldódott.

Természetesen ez is egy átlagos hétköznapnak indult mint a többi, bár a munkahelyemen már napok óta túlterheltek vagyunk, év eleji pörgés van, az elmúlt időben rendszeresen leharcolt állapotban érkezem haza az irodából.

Aznap a munka után a közeli hipermarketbe mentem vásárolni. A parkolóba visszaérkezvén, a telefonomon beszélgettem, talán ez vonhatta el a figyelmemet arról, hogy nem a saját autómat próbáltam kinyitni. Úgy mentem ahogy szoktam, a kijáratnál jobbra, rögtön az első sor végén parkolok mindig, ott szoktam mindig szabad helyet találni elsőre. Az „áldozat” autó megegyezett, ugyanolyan sötétkék Renault Clio volt mint az enyém, igaz ez csak 3 ajtós, de valahogy én ezt nem vettem észre. Mondanom sem kell, a sajátom ott állt körülbelül 10 méterre.

A kocsikulcsom belement a zárba és elfordult, de nem nyitotta az autót, és szerencsétlenségemre, teljesen beleszorult az autózárba. Hamar rájöttem a hibámra, próbáltam a kulcsot kiszedni az idegen autóból, sajnos nem jött ki a zárból. A helyzet kezdett elég kellemetlenné vállni, a parkolóban egyre furcsább tekintetek szegeződtek rám, és kezdtem félni attól is, mi történik, ha megérkezik az autó tulajdonosa véletlenül.

A hipermaket biztonsági szolgálata hamar meg is érkezett, kérdezték hogy mi a baj, miután elmondtam, segítőkészek próbáltak lenni, de a kulcs feszegetés ellenére sem jött ki az ajtóból. Az egyik biztonsági őr mondta nekem, kellene hívnunk egy szakembert aki tudna segíteni, és szakszerűen kinyitná az autót, és kivenné a kulcsomat belőle. Az Zárszerviz-Budapest oldalát ajánlotta, már én is hallottam Önökről. Örömmel olvastam, hogy autómentésben, autónyitásban, autószerelésben, zárcserében és kulcsproblémákban is gyors segítséget tudnak nyújtani a városban.

Így hozzájuk fordultam kétségbeesetten segítségért, nagyon kellemes meglepetés volt, hogy rögtön felvették velem a kapcsolatot, és a legfőbb adataim felvétele után, ténylegesen 20 percen belül megérkezett egy szerelő hozzánk. Az ismeretlen autó tulajdonosa pechemre közben megérkezett, sajnos ténylegesen nem fogadta túl jól az ügyetlenkedésemet, nagyon aggódni kezdett, mivel soha semmi sérülést nem szerzett még az autójával, ő volt az első és egyetlen tulajdonosa, elmondása alapján úgy vigyázott mindig is az autójára, mint a szeme fényére, bár ez látszódott is.

Reménykedtünk benne, hogy a szerelő sérülésmentesen el tudja hárítani a hibát.
A gyors kiérkezés után körülbelül 10 perces munka volt a szakembernek kivenni a kulcsot, én nem tudom hogyan csinálta, de sem a kocsi kulcsom, sem az érintett autó zárjában nem történt sérülés. A szerelő tényleg vér profi volt, és szerencsésnek éreztem magam, hogy ilyen biztos kezekben megoldódott a problémánk. Még sokat sem kellett fizetnem, ár/érték arányban teljesen elfogadható összeget kért tőlem a mester.

Ha esetleg olvassák az érintettek ezt a levelet, még egyszer örök hálám a Zárszerviz Budapestnek a segítségért, hogy számíthattam rájuk a bajban!

Hatalmas Tisztelettel: Szlovák Balázs.