Autó vagy ajtónyitás?

Ma este kerestek meg minket az alábbi problémával. Angéla elvesztette a Ford Mondeo típusú autójának a kulcsát. Az autó csomagterébe be van zárva a lakáskulcsa. Valamint az autóhoz van pótkulcsa de az meg a lakásába van bezárva. Igyekezett keresgélni a a kulcsot amit elveszített, de hosszas keresgélés után feladta és kérte a segítségünket.

Beszélgetésünk közben kiderült, hogy a lakás ahova nem jut be Újpesten van, míg a gépjármű a belvárosban. Megkérdeztem, az ügyfelünk pontos adatait melyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy megtalálják egymást a szerelővel, hogy kapcsolatot tudjunk tartani amennyiben szükséges, valamint tájékoztattam a várható költségekről.

Mint minden esetben cégünk törekszik a lehető legkisebb roncsolással megoldani a hasonló problémákat, emiatt gyorsan egyeztettem a szerelővel, hogy ő mit gondol, melyik címet célszerűbb előre vennie, a sikeres nyitás érdekében. Jelen esetben is (általában ez jellemző) az autót választotta a szerelő. Örömmel hívtam vissza az ügyfelet, mert tapasztalatból tudom, hogy egy autónyitás gyors és minden esetben roncsolásmentes megoldást jelent.

Gyorsan lebeszéltem az ügyféllel az ilyenkor szükséges dolgokat. Kell tudnia igazolni, a nyitáshoz való jogosultságát, a várható érkezési időt.
Munkatársunk a címre érkezve megvizsgálta az autót és gyorsan meg is állapította, hogy mielőtt nekilát az autónak ránézne a lakásajtóra is mert mégis hátha az az egyszerűbb megoldás. Ugyanis az autó csomagtér zárja nem reagált a szokásos nyitási technikákra így nem annyira egyszerű roncsolás mentesen nyitni mint ahogyan azt elsőre gondolta.

Együtt elmentek a lakáshoz, ennél az ajtónál szerencsénk volt, mert kiderült, hogy az ajtó nincs rázárva csak becsapta maga után az ügyfél a legutolsó távozásakor. Ez biztonságtechnikai szempontok szerint nem a legjobb, hiszen így az alkalmi tolvajok célpontjává válhat ingatlanunk, de jelen esetben most kapóra jött. Nagyon gyorsan és szakszerűen kinyitotta az ajtót a szerelőnk. Tájékoztatta az ügyfelet a címen, hogy az autókulcs elvesztése miatt abban is fogunk tudni neki segíteni, ha igényli, hogy pótkulcsot is tudjon készíttetni autózárasunkkal.

Ügyfelünk megköszönte a segítségünket.