Alvó baba óvatos megmentése

Budapesten lakunk, egyik budai kerület kertvárosi részében. Egyik este – már alkonyodott -amikor feleségemmel hazaérkeztünk a napi bevásárlásból. Autónkban, a gyerekülésben édesen aludt pár hónapos kisfiunk. Sok mindent vásároltunk, figyelmünk valahogy elterelődött és az autó ajtaját becsaptuk, ami valahogy lezárt.

Seat Alhambra típusú autóról van szó, eddig még soha nem történt velünk ilyen. Kulcs az indítóban maradt, pótkulcsunk nem lévén, pánikszerűen valami ésszerű megoldáson kezdtünk gondolkozni hogyan tudnánk nyitni az autó zárját.
Viszonylag nagy értékű gépjárműről van szó, ezért az ablakot nem szívesen törtük volna be. Arról nem beszélve, hogy gyermekünk is biztosan felébredt volna és megijed a roppanástól.
Elkezdtünk keresgélni az interneten. Olyan céget kerestünk, aki a hirdetésben azt ígéri, hogy szinte azonnal tud segíteni hasonló esetekben. Az első telefonszámot, amit a kereső felajánlott azonnal hívtuk.
Fel is vette a diszpécser hölgy, aki megígérte, hogy küld nekünk egy szakembert, aki kinyitja az autó zárját és gyorsan hozzájutunk a kulcshoz és gyermekünkhöz is.
Nem reménykedtünk abban,hogy a hívás után 50-60 percnél hamarabb segítséget kapunk. Óriási meglepetésünkre és örömünkre kb. 15 perc múlva ott volt a zárszerelő.
Egy bizonyos szerkezettel pár perc alatt kinyitotta az autót. Mindezt olyan halkan,hogy kisfiunk pillája sem rezdült. Sem az autó, sem a zár nem sérült, nyoma sem maradt annak, hogy bármi is történt volna.
Az összeg, amit fizettünk, ár-érték arányban volt, bőven megérte a gyors segítség ezt az árat. Jó érzésekkel zártuk ezt a napot.

Másnap még egy pozitív meglepetés ért. Egy kellemes hangú hölgy felhívott és érdeklődött, meg voltunk-e elégedve a kollégájuk munkavégzésével. Elmondtam a véleményemet és még egyszer megköszöntem a gyors, szakszerű segítséget.
A telefonszámot elmentettem és is, feleségem is. Jó, ha kéznél van,bármikor szükség lehet egy megbízható szolgáltatóra. Családtagjaimnak, barátaimnak ajánlani fogom a céget. Bátran teszem, mert tudom, hogy nem vallok velük szégyent.

Üdvözlettel:
Laczkó Tibor