Ajtónyitás zárszerelés nélkül

Szeretném megköszönni, hogy nagyon gyorsan a segítségemre siettek, akkor amikor eléggé kiszolgáltatott helyzetben ott álltam a teljesen új ajtóm előtt és a saját kulcsommal nem voltam képes bezárni a lakásomat. Betettem a kulcsot és a kulcs elfordítása után nem tudtam a kilincset lenyomni sem. Próbálkoztam újra bezárni és kinyitni de ez nem segített.

Felhívtam azt a céget aki beszerelte az ajtómat, de tájékoztattak, hogy hétvége lévén ők nem fognak tudni segíteni de ha találok olyan szervizet akik számlaképesek, akkor természetesen garanciálisan megtérítik a kiadásaimat. Kérték, hogy szakemberhez forduljak, hogy a lehető legkevesebb károkozással tudják elvégezni a műszaki szerelést.

Elővettem az okos telefont, és kerestem egy zárszervizet. Az első találatot gondolkodás nélkül felhívtam. Én naiv arra számítottam, hogy egy szerelővel beszélek. Ez az elméletem azonnal meg is dőlt mert egy női hang fogadta a hívásomat. Udvariasan, de lényegre törően kérdezgetett, hogy miben tud segíteni. Vázoltam neki szorult helyzetemet. Néhány kérdést tett még fel az ajtóról amire nem igazán tudtam válaszolni, mert nincs két napos az ajtóm.
Megnyugtató volt a kommunikációja, mert miközben felvette az adataimat biztosított róla, hogy fog tudni segíteni nekem. Alig, hogy letettük a telefont kisvártatva hívtak, hogy a ház előtt vár a zárszerelő engedjem be a házba. Rohantam, hogy mielőbb én is bejussak a lakásba.

A szerelő elkérte a kulcsomat és ő is próbálta kulccsal nyitni, zárni az ajtót, majd megfogta a kilincset és felhúzta. Az ajtó bezárt és én meg elsüllyedtem szégyenembe, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe, mikor direkt felhívták rá a figyelmemet az ajtó beszelésekor, hogy ez másképp működik mint a korábbi ajtónkon lévő zárunk.

Nem győztem elnézését kérni a szakembernek, hogy gyakorlatilag tök feleslegesen kirángattam a hétvégén, biztos lett volna jobb dolga is. Kedvesen közölte, hogy elsősorban ez a dolga és örül neki, hogy nem a zár esett szét és egyszerűen sikerült bezárni az ajtót. Mesélte, hogy nem vagyok ezzel egyedül és emiatt ne kérjek elnézést.

Miután kifizettem a kiszállását megköszöntem a segítségét.
Mivel aznap már nem volt időm visszaszólni a telefonos hölgynek így jelen levelemmel szeretném megköszönni a gyors segítségét.

Üdvözlettel:
Kecskeméthy Alex